Ganzeg Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft.

Karrier

Álláslehetőségek


  Jelentkezzen állásunkra a jobb oldali űrlap segítségével.

  Duális képzés

  A Ganzeg Kft. duális képzés keretében együttműködik a Pannon Egyetem zalaegerszegi székhelyével.

  A duális képzésben a felsőoktatási intézménnyel egyeztetett képzési program alapján a duális képzési gyakorlóhelyek (partnerszervezetek) saját igényeik szerint képzik a hallgatót, és profiljuknak megfelelően támogatják, gyakorlati ismeretekkel bővítik, kiegészítik a hallgató intézményi képzését. Ezáltal kinevelik a jövőbeli munkavállalóikat, akik az oklevél (diploma) megszerzését követően azonnal teljes értékű munkavállalók lehetnek.

  A képzés intézményi (elméleti) és gyakorlati szakaszokból áll, azonban ez képzésenként és gyakorlóhelyenként eltérő lehet. A duális képzésben és a hagyományos képzési formában részt vevő hallgatók tanulmányi kötelezettségei, vizsgakövetelményei megegyeznek, az iskolapadban ugyanazt a tudást szerzik meg. Jelentős különbségek a szünetekben és a vizsgaidőszakban tapasztalhatók, hiszen egy duális képzésben részt vevő hallgató jellemzően ekkor tölti a gyakorlatát.

  A duális képzési formában induló szakokat az Egyetemek, főiskolák menüpont alatt a meghirdetett képzéseknél lábjegyzet jelöli. Amennyiben a jelentkező duális képzésben szeretné folytatni tanulmányait, akkor a felvételi eljárás során duális képzésre utaló lábjegyzettel rendelkező képzésre kell jelentkeznie. Az E-felvételi rendszerében a duális képzésre utaló lábjegyzet nem jelenik meg, így a felvételizőnek célszerű ellenőriznie, hogy valóban a számára megfelelő képzésre jelentkezett-e. A jelentkezőnek a felsőoktatási intézménnyel megállapodást kötött gyakorlóhelyek valamelyikénél is sikeresen kell teljesítenie egy kiválasztási eljárást.

  A kiválasztás feltételeit a duális képzési gyakorlóhelyek saját igényeik szerint határozzák meg: gyakran elegendő egy jól szerkesztett, átlátható önéletrajz, esetleg egy motivációs levél, de vannak olyan szervezetek is, amelyekhez az általuk kidolgozott felvételi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. A pontos határidőkről, a jelentkezés módjáról a választott felsőoktatási intézmény, valamint a gyakorlóhely honlapján érdemes tájékozódni.

  A személyes beszélgetés mellett természetesen további feladatok is várhatnak a jelentkezőre: alapvető készségek tesztelése, helyszíni vagy otthoni projektmunka, szakmai kérdések, játékos feladatok, továbbá a leendő munkáltatók egyre gyakrabban mérik fel a jelentkezők nyelvtudását is. A felvételi követelményekről a gyakorlóhelyek kapcsolattartóinál lehet érdeklődni.

  Abban az esetben, ha a hallgató duális képzésben kívánja folytatni tanulmányait, úgy ezt a beiratkozáskor kell jeleznie a felsőoktatási intézményben (tehát a gyakorlóhelynél történt sikeres kiválasztás nem kötelezi semmire a hallgatót, aki dönthet úgy, hogy inkább a hagyományos, nem duális képzési formában kezdi meg tanulmányait).